top of page
Helpende-handjes-kleur.webp

Helpende Hand
whatsapp-groep

Vanuit de buurt is de vraag gekomen of we iets kunnen betekenen voor onze medemens, onze buren die hulpbehoevend en/of eenzaam zijn

(bijvoorbeeld een buurtgenoot die door een operatie tijdelijk niet in staat is een huishoudelijke taak zelf te doen en op dit moment in zijn/haar omgeving niemand heeft die dit klusje kan klaren).

Binnen het bestuur is hierover gesproken en we willen hier zeker een steentje aan bijdragen. Dit gaan we doen in de vorm van een app-groep.

Deze app is bedoeld voor hulpvragen zoals een keer een boodschapje doen, hondje uitlaten, kliko/oud papier aan de straat zetten, stoepje vegen bij sneeuwval, even binnenlopen voor een praatje, etc.

We doelen niet op medische hulp, dat laten we aan de zorgverlening over.

De hulpzoekende kan zijn/haar hulpvraag in de app zetten (of, als de hulpbehoevende zelf niet in staat is aan de app groep deel te nemen, een contactpersoon bijv. zoon/dochter) en hierop kan dan door de andere leden op gereageerd worden.

Het geeft geen garantie dat de hulpvraag meteen opgelost wordt, het blijft voor iedereen vrijblijvend! Het wordt dus een nieuwe app groep waarvoor de hulpvragende EN hulpbiedende zich op kunnen geven.

We willen dit enkele maanden gaan uitproberen en hierna evalueren we of dit kans van slagen heeft. Ook uw opmerkingen en aanvullingen zijn van harte welkom!

 

Opgeven voor deze app-groep kan door uw gegevens in te vullen via onderstaande button

Lief en Leed: About Us
bottom of page